• Greet Antuma, relatietherapeut, gezinstherapeut en seksuoloog

Therapeut

Mijn naam is Greet Antuma. Ik ben in 1960 geboren in Friesland. Ik beheers de Friese taal. Ik ben gehuwd en heb twee kinderen.

Opleiding en praktijk

Na de middelbare school ben ik gaan studeren aan de Sociale Academie te Kampen. In 1984 heb ik mijn diploma HBO opleiding Maatschappelijk Werk behaald. Ik heb ervaring als maatschappelijk werkster opgedaan in de zorg- en onderwijssector.

In 2002 heb ik met goed resultaat de erkende studie Systeemtherapie afgerond. Sinds 2006 werk ik fulltime binnen de zorgsector als relatie/systeemtherapeut bij een behandelcentrum voor mensen met een licht verstandelijke beperking- en gedragsmoeilijkheden.

In 2010 heb ik met goed resultaat de Postmaster Opleiding Seksuologie afgerond bij de Rino opleiding te Utrecht. Als seksuoloog NVVS i.o ben ik tijdelijk werkzaam geweest bij Synaeda Psycho Medisch Centrum en GGZ Poli Seksuologie te Leeuwarden. 

Ik ben sinds 2013 werkzaam als systeemtherapeut NVRG en seksuoloog NVVS bij de Poli Seksuologie REIK voor mensen met een licht verstandelijke beperking te Leeuwarden.

Publicatie

Ik ben mede auteur van het handboek ‘ambulante plegerbehandeling’ voor jongeren met een licht verstandelijke beperking vanuit een ecologisch perspectief. Uitgave 2010 Tjallingahiem.

Registratie

Ik sta als therapeut ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie-en Gezinstherapie (NVRG). De NVRG (www.nvrg.nl) hanteert een strikt kwaliteitswaarborg voor leden met betrekking tot vooropleiding, technisch theoretische vorming en onderhoud van deskundigheid. Elke vijf jaar wordt getoetst of ik als lid voldoe aan de kwaliteitseisen welke overeenkomen met internationaal vastgestelde normen. Voor klachtinformatie kunt u terecht bij de vereniging.

Relatie en gezinstherapie is een erkende vorm van psychotherapie. Voor leden van de NVRG geldt dan ook de Beroepscode voor Psychotherapeuten.

Ik sta ook ingeschreven in het kwaliteitsregister als seksuoloog bij de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie. De NVVS (www.nvvs.info/) houdt zich bezig met de kwaliteit van seksuologische beroepsuitoefening, voorlichting, preventie en wetenschappelijk onderzoek. 

Voor klachtinformatie kunt u terecht bij de P3NL. Praktijk Antuma is aangesloten bij de klachten- en geschillenregeling P3NL.